TIPS TAK LEKAT GDM SECOND TIME CEK MOGTT

Sape² boleh share tips tak utk tak bagi lekat gdm?ada org kata makan belimbing besi,betul ke?time bila nak makan tu

4 Balas

Alamak tkde tips sis. Sy yg second alhamdulillah tak sangkut lg rendah bacaan drpd yg first. Walhal minum manis sy hntu sbb dri first trimester x lalu nk telan air suam hnya manis. Scnd trimester bru slow2 air suam. Itu pun manis masih bnyk lg. cuma sy mkn limit 3 kali sehari. Cut off dinner mmg awl 8-9pm.

1y ago

Ye btul. Pun boleh. Sy klau tgh lpar tgh2 mlm rse nk kunyah2 tu. Mnum air suam standby dkt sblah.

Tak boleh nak kata sis, sbbnye ada org kuat mkn minum mnis time pregnant bila minum air gula, result ok je. Ada org xminum sgt mnis, tp kena gdm.. ikut hormon kita jugak..

Depends dekat individu . Sy yg kurang manis pun boleh sangkut.

simple jangan minum atau makan benda yang manis ii selalu