Tips untuk ttc hamil

Salam..nak Tanya ade tak tips untuk ttc mudah lekat..sape ade pengalaman sebagai ttc..?boleh share tak😊#ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

8 Balas

- sis cuba kawal pemakanan, makan suku suku separuh, air manis kurangkan. sy ckp brdasar pngalaman sndiri. 2 bulan sy join group healty food sy lekat. - better buat check up kesuburan utk both husb n wife. utk make sure kita sihat. kwn sy ttc 7 thn bila check fallopian tube tersumbat. bila jumpa doc buat treatment terus pregnant. - jgn stress ye sis. bila stress hormone tak cantik. bersama time waktu subur. kalau period x teratur beli ovulation test tu check bila waktu subur. - niat dalam hati saya bersedia jadi seorang ibu wlau ape pon ujian akn dtg. insyaAllah.

1y ago

group healthty food tu kt mana nk join

masa hari kesuburan atau lepas habis period, buat 3kali dalam seminggu.. xkira la berapa kali pun nak bersama.. atas awak n suami awak.. bersihkan badan pakai wangi2.. jangan lupa baca bismillah sebelum bersama.. makan buah n sayur.. banyakkan minum air masak.. jangan stress2 jangan fikir yang bukan2.. banyakkan doa.. insyaAllah doa akan termakbul..

1y ago

terima kasih sis..😊

Kalau dari segi pengalaman saya masa nak plan preggy,Saya makan makanan yang berkhasiat,amalkan makan buah kurma,saya dan suami makan buah kurma,dan saya makan folic asid.Alhamdullilah plan bulan march.Bulan may last period.Now kandungan dah 10 week 6 day.Semoga allah permudahkan urusan mommy semua.

1y ago

Sama sama.Aamiin aamiin ya rabbal aalamiin😇🤲🏻🤲🏻

Saya ttc 2 tahun setengah. Macam2 buat. Tak lekat juga, saya jumpa o&g check kesuburan 😊

1y ago

wahh tahniah… sy pon pcos dan tiup sumbat sebelah dan berat badan pon 55 kg je. dr bg makn pil perancang jgk betulkan hormon.. x berapa bulan ahlamdullilah. anak pon da 6m++

Saya buat IF diet sebb nak kurus , tak sampai 2 bulan lekat 🤲🏻 TTC 2 years

hi sy dan hb tggalkan air ais. both wofe n hb ye. Alhamdulillah dah lkat. amal 3m lebih

1y ago

terima kasih share tips😊

dah pergi klinik check husband n wife dua2 okay ke tak?

cek kesuburan