petua

Sape tahu petua hilangkan batuk baby? baby br 26hari dh batuk selsema.. Tolong sape yg tahu petua hilangkn batuk..

4 Balas

1. Mungkin habuk. Rajin cuci cadar selimut sarung bantal kipas & ganti filter aircond 2. Cuaca @ suhu. Kalau pakai aircond suhu jangan terlalu rendah 3. Rokok @ vape. Kalau ada ahli keluarga yg merokok, minta jgn cium pegang baby kecuali dah basuh tangan tukar baju & gosok gigi & seeloknya mandi. Mungkin leceh & akan terasa hati tp kesan dia sgt la buruk utk baby lagi2 newborn😥 4. Persekitaran @ habuk jugak lah. Mungkin rumah dekat jalan raya ke kena asap kereta kan. Kena invest beli air purifier la kot. 5. Kalau hidung sumbat, beli sterimar baby (pencuci hidung baby) & penyedut hingus. Kalau x reti guna, video banyak kat fb. Takpun pegi klinik Dr biasa akan ajarkan. 6. Rajin2 tepuk belakang baby guna teknik percussion (boleh Google) utk longgar kan kahak dari paru2 baby. Sebab baby kan tak pandai buang kahak sendiri. Sabar ya mummy. Banyak2 usaha pun yg terbaik pegi klinik je biar Dr cek dan nasihat cara yg betul 😊

Kalau selsema kunyit.( Parutkan skit .. airnya sapu di batang hidung.. bila tido.. Batuk .. Ni kena tgu lama juga nak sembuh.. baby Saya dlm 8 Hari..... Mandi lemon.. guna herbal cream baby..

Isi minyak di ubun-ubun, dada, belakang badan, betis & tapak kaki sis.

😭