3rd trimester

sape sini due 9.11 sekarang 38w1d tapi belum ada rse tanda apa2.boleh bg tips nak cptkan bsalin x..risau la sb sy ade gdm on dc.

26 Balas

sy dh selamat bersalin 38 w 3d

buat squad. jalan itik.

Sis gdm on diet control ke.?

5y ago

Sy masa anak first 39 minggu 3 hari baru bersalin..xpe sis gdm on diet x risau mana..boleh bersalin ikot due..

Saya 1.11 kena induce 38w

5y ago

knp kna induce sis..sakit tak

Sy 19/11

5y ago

Ya amin..

Sy pun gdm on diet control. Masa 39w hari2 pergi mall. Sbb takboleh overdue kan. Mcm2 buat. Naik turun tangga sbb rumah walk up tingkat 3. Jalan itik. Pujuk baby. Ttp taknak keluar. Masa sy serah diri. 40w. Bukaan da 2 cm. Tp takde contraction. Doc tahan wad. Esoknya 3cm baru tanda keluar. Darah n lendir.. Terus tolak LR. Tak jadi induce. Bersalin 40w1d. Utk sy. Buat mcm2 pun tak jadi. Belum sampai masa dia nk keluar. Sis doa byk2 semoga dipermudahkan.