ubat kuat rahim

Sape prnh mkn ubt nie?tpi p klnik swasta dctr suh mkn 4 biji tpi xbrni.sape prnh mkn tlg share

ubat kuat rahim
53 Balas

Makan la . Tu utk kuatkn rahim .. Ramai yg diawal pregnnt keguguran .. So better jaga . Makan . Tkyah tkut . Sy dlu pun doktor klinik swasta bagi ni . Sy makan .. Sebiji sehari .. Or 2 biji sehari ..

Sy pernah chemical miscarriage. So bila pregnant lg sekali, bleeding ke tak, doc bg ubat ni terus. Fungsi utk kuatkan rahim masa trimester pertama. Alhamdulillah, takda bleeding. Skrg sy 26 weeks.

saya masa awal pregnant makan ubat ni sampai 14weeks sbb ada bleeding. tp sy makan 2x sehari ikut advice doctor. sy amek ikut dose yg doktor advice bila check up lg sekali doktor kurangkan dose.

Pernah je makan masa ada spotting blood di usia kndungn 4 bulan.. Tp mkn 2 biji je smpi drh berhenti... Klu boleh sis refer doktor sbb lain org lain situasi.. May be doctor advice more better..

4y ago

Ok la tu.. Sbb hari tu sy dpt mc 2 hari.. Doktor bg ubt untuk 2 hari.. Klu drh still ada dia sruh jumpa lg.. Tp alhamdullillah lps tu dh xde.. Sy hari tu ada angkat brg berat trun dri tgkt 3..sbb tu ada bleeding..

Sya pernah mkn 4 biji sehari. Bleeding masa 10weeks. Keluar darah hampir 1 bulan. Kena bedrest lagi selama 1 bulan. Alhamdulillah bleeding stop. Anak sudah 4 tahun lebih sekarang.

Sy mkn 1x sehari sbb ada discharge brownish ms 14w. Ala ikut ckp doc sbb dia rwt kita kn. Ubt ni sintetik hormon je kn. Bkn drugs. X igt la bc skali dua dulu2 😝✌

Kandungan berapa dah minggu mkn Ubt ni?? Saya 11week,smlm rujuk emergncy sebab ada bleeding, tanya pada doc kot saya perlukan ubat kuat rahim takdanya dia bagi😬

Sya pernah makan awal mengandung,Tapi sebiji sehari je.sebab saya ada history gugur. 1 papan tu je saya minum smpai habis, lepas tu dokter tk bagi lagi.

Iya. Sama macam saya, hari pertama saja doc suruh makan 4 biji. Hari seterusnya sebiji sampai dah tak bleeding. Ubat ni hormon untuk bagi kandungan kuat.

Sye pnh makan sbb bleeding sikit . Yg 4bijik tu sekali makan je . Lepastu makan sebijik je . Ikut je ape yg doc pesan . Dia lebih tau ape yg dia buat .