Sakit perut bahagian atas

Sape pernah rasa sakit perut bahagian atas macam ni? Kalau ada yang pernah rasa tolong reply boleh? 🥲🥲#seriusnanya #firstbaby #ingintahu #bantusharing

Sakit perut bahagian atas
12 Balas

haah mnggu Mula trimester dulu sy kerap sakit mcmtu, smpai tktau nk mkn ke tak.. pedih ulu hati tu or ada yg ckp acid reflux.. kdg bawak tidur dgn pedih ulu hati tu..sbb skit tkleh nk bawak bncg...tpi awk dh nk masok tri 2, nnti hilang la tu...tpi klau acid reflux ni dtg balik msa tri 3... rsa pdih2 je dda mnahan..

11mo ago

Pedih macam luka ke awak

Saya masa first trimester smpai awal 2nd trimester tu mmg slalu rasa sbab angin and perut kembung giler2 tu smpai pedij sakit perut bahagian atas tu. saya amik gaviscon tp tu la kadang xjalan juga ubat tu🤣 skrng ni 20w dah okok dah. Tak teruk dah.

11mo ago

Rasa pedih macam luka ke awk

Saya sejak masuk 30 weeks sampai ke 32 still rasa wakk, sakit die ya mcm kene cucuk2 betul macam tajam2 risau sangat ingat ape lah kan dr ckp normal sebab baby besar die dok tekan2. As long as tak keluar darah ke ape ke masih normal.

11mo ago

Oo faham awk thankyouu

ya Allah..tgh rasa skang ni wak..ha'a dia sakit menyucuk n buat kita x selesa..kalau mcm Sy nak2 kalau duduk..Sy pernah sampai ternangis kt tmpt keje..🥲bawak baring kurang sikit..tula dia kan..nikmat Allah bagi utk ibu2😊

11mo ago

Rasa menyucuk macam luka kan 😭😭

sama la saya 6weeks sakit perut jugak. kena bedrest baru ok. tak boleh buat kerja berat, takboleh banyak bergerak. selagi tak ada bleeding/spotting, tak ada apa2. jangan risau.

11mo ago

Thankyou awak. Sekarang sakit lagi ke?

Sy dr 1st trimester lg sampai la skrg,rasa pedih ulu hati&sakit bahagian bawah breast tu.Tanya doc dia kata gerd/angin gastrik so dia syorkan ambil gaviscon.

11mo ago

Sis makan gaviscon lega tak?

saya pun rasa macam tu. rasa macam pedih, macam lukaa . tapi bila pegang tak sakit pun. dah tanya doktor, dia kata normal je. sbb baby dah mula membesar..

11mo ago

Dia samit tengoh saja ke keliling awak

kalau area atas tu (betul2 bawah dada/breast) sy kena sakit mcm kena cucuk bila bgn ZZZZ. sy rasa kaki baby kot??dia mcm menekan..tp lama2 tu akan hilang

11mo ago

sy dh 34 w alhamdulillah.tp dh rasa mcm ni sjak 7bln jg

tu sakit ulu hati bilang orang.. saya pun rasa macam tu juga kadang2.. tu memang normal masuk 3st trimester memang akan kerap sakit..

11mo ago

Oo sy baru second trimester. Thankyouuu

Saya 32 weeks, tgh alami sakit bahgian atas juga tp berkala. Setiap 20-30 min. Normal ke. Mencucuk cucuk mcm nk mnngs