Neuorgain intake

Sape makan neurogain? Biasa makan start from berapa months pregnancy? And apa function ubat ni? Menjadi ke? #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp

Neuorgain intake
10 Balas

Dah makan vit yg ada dha atau omega macam obimin+ tak boleh makan neurogain. Kalau supplement kita belum ada dha atau omega boleh makan tp apapun kena tanya doktor dulu. 1st bby ay doktor bagi makan. Second baby ni doctor tak prescribe sbb dah makan obimin+

ni bukan ubat sis. ni supplement. basically mcm makan minyak ikan, tapi ni dlm bentuk capsule. better tanya doktor sis, dia recommend atau tak. dia yg paling tahu sis punya pregnancy condition mcm mana

Saya dr bagi bila kandungan dah 7 bulan. Katanya untuk perkembangan otak baby. Nak kata menjadi ke tak tu Wallahualam lah sebab bab2 IQ ni bukan boleh nampak kan. 😁

Macam saya pernah tanya gynae, gynae kata tak perlu untuk saya. Setiap orang kandungannya berbeza tau. Kena dapatkan nasihat daripada gynae/doktor dulu.

9mo ago

Ok awak

can take it frm 20weeks onwards.. i took till baby delivered with obimin.. no issues.. the dosing if altered for what is needed for the baby

ni memang bagus untuk baby,kalau makan terlalu awal orang cakap baby boleh jaadi hyper aktif.Ramai suggestkn 6-7 bulan keatas baru mkn

apa2 supplement awak nak consume awak kena dpt kn advise dr doctor yg checkup awak dulu. ubat yg doctor bagi tu dah cukup utk baby.

9mo ago

Setuju dengan Puan ni👍

saya mkn ni jugak.. Dr yg recomend. start makan dari pregnant 4 bulan lagi

Saya makan ni masa penghujung first trimester tp sbulan je makan

saya ambik ni sebotol jee last trimester .

9mo ago

Thankyou awak!