36w 5d hari ni 🫠 semoga baby keluar la 37w (due 13/6/2024) 😅

Sape macam saya x sabar nk beranak sebab dah x larat nak bawa badan? Sy wife n ibu yg bekerja n ada anak sorang umur 3 tahun sedang aktif membesar 😌 letih sgt2, x sabar nak adik baby kua boleh dah cuti pantang terus..

36 Balas

saya due 3.6.. suami dh start cuti sbb risau beranak awal.mmg tiap saat memujuk baby dlm perut suruh kluar😹 ini takde 1 simptom apo pn lgi.darah ke apa ke smua takde lg huhu

4mo ago

saya pujuk dia cuti 20 hari🤣 sbb dduk sarawak kan, laki plk dduk smenanjung.takde siapa hntar pi hosp nnti.pujuk baby ni suruh kluar sbb papanya dh smpai tu🤭

Kita sama 😭😭😭 sebenarnya dah tak larat nak gi kerja, asyik nak tertido je. Balik kerja pula kena layan anak. Hari2 doa nak masuk wad supaya boleh rehat 😂😂.

4mo ago

Hahaha tahu xpe sy baru ni masuk wad ingat kene thn la smpi branak ehhhh doct soh balik dlu plak tgk ketumban gbs smua dh ok😂😂 aman tul dok wad tdo je

saya 🙋🏻‍♀️ time 36w+ tuu mmg doa byk2 nk bersalin 37w, alhamdulillah dimakbulkan doa, 37w4d bersalin 😁

4mo ago

Mudah nye sy keje byk jln jgk dlu 2cm 2 hari mase anak 1st... induce jgk akhirnye nsb dpt normal

Sy 18/6 pun tak sabar sbb penat juga bawa perut 🤭 tpi tula kalau bleh biar baby betol2 matang baru dia keluar . Harap2 37-38w gitu da bersalin .. huhu

4mo ago

Insya Allah sy anak fes pn 38w... byk berjalan

saya duet date 5/6 ni. tp baby belum nak keluar². doakan la sy bersalin sebelum due date. badan dh letih n jalan pn dh mcm peguin😂

4mo ago

dh selamat bersalin ke semua?

saya due 12/06 dan masih lagi bkerja..tiap mlm susah nak tido, nak tukar posisi mngiring pun dah payah nak brgerak sampai punggung kanan kiri jdi sakit

4mo ago

Ye laki sy kene jd pak urut sapu myk afiat tiap mlm tdo kiri knan x lena siang keje plak🥲

Due kita sama sis..sy pun x larat dah nk pi keje..letih sgt rasanya.. Harap bersalin awal sikit.. Tp sy ni jenis selalu bersalin ikut due@lewat..😅

4mo ago

Kan, sy anak sulung darah turun awal 2 mggu.. lps tu jln 2cm 2 hari doct tpksa msuk induce belon n drip sebab time tu zmn covid dia x bagi patient dok lamaW kt hosp so branak 38w 5d

Saya 12/6. Harap baby keluar masa ayahnya ada. Geng PJJ 🤣 Jgn keluar awal sgt dik. Tp dah mula rasa dah seram sejuk tu dan mengeras.

4mo ago

Sy tgh merasai nye dia jd mengeras sgt2 kerap plak arini tp sakit depan kat ari2 n pinggang baru nk rase sometimes ngilu kat miss v🙃🙃 nk kua dah ke dik oiii

saya due 12/6 dok brdoa la moga bby cepat kuar..tk larat dh ni sakit pelvik mmg tk tahan sngat dh..nk brgerak tu sakit yakmat.. hmm

4mo ago

Sama sy nk nek turun katil sakit, nk kua msuk keta sakit... Allah je tahu.. Insya Allah syurga buat kt ibu2... smga kuat sllu ye sis

due saya 14/6 dah tak larat ..harap2 baby ny keluar awal lah .abang2 ny semua xsbar nk ngok adik nya ..heheh