Mitos / Fakta ?

Sape kat sini yg masih percaya beli barang baby kena tunggu 7 bulan?

8 Balas

sya perut 7 bulan keatas baru beli brng bby..aruwah tok sya bidan kmpg..dy pun pesan mcm tu jugak seelok nya jgn beli brng bby awai2 kandungan.tggu besar sikit perut.kepercayaan org dulu²..mesti ada sebab tersendiri kenapa deorg melarang mcm tu.nk percaya@tidak trpulang pada induvidu masing2.sya perut 7 bulan lebih beli yg mana perlu ja.tk beli bnyk2 harga kayangan mahal2.

bagi saya, takde la " percaya " barang baby kena tunggu 7 bulan baru boleh beli. mmg saja taknak beli awal2 sebab kita taktau apa akan jd esok lusa. tp ada je yg dari tau pregnant terus beli sikit2 sebab tak mampu juga nak beli semua benda dlm satu masa. so terpulang preference masing2 rasa nya bab ni.

anak pertama saya, 7 bulan baru beli.. takdir allah cukup bulan lahir baby pagi, ptg tu baby sy meninggal dunia.. habis pantang bungkus semua barang baby.. depend nak beli awai boleh 7bulan pun boleh.. ajal maut ditangan allah..

entahlah. orang dulu2 pesan takboleh beli barang awal sebab takut kandungan tak menjadi. tapi ikut logik ajal maut bukan kita yang tentukan. ikut individu la nak beli dari bila. saya dari awal pregnant dah beli sikit2.

trpulang dgn individu.. ada yg xda sbr beli awal.. ada yg mnahan sabar 🤭 klau sy tk beli awal.. tpi start prgncy trs save extra duit utk baby 😍 so nnt lahir blh shopping gan baby lepas pntang 🤣 gurau sis

mak saya dah siap pesan beli brang baby tunggu perut da besar baru beli...maybe kpercayaan orang dlu2 risau apa2 trjadi...moga kite semua n baby dilindungi..aminn

terpulang lah awak.. masa baby first sy beli barang baby masa 7bulan. sbb nak beli sikit² kan. tp takde rezeji baby meningga dlm kandungan 7bulan

klu pada saya 7 bln tu msa yg sesuai dh utk kita prepare brg baby bgi yg berkemampuan tpi klu tidak bole la bli sikit2 dri awl pregnant