Hantu laksa

Sape hantu laksa? Bleh mkn ke laksa time preggy?

23 Balas

Sis boleh follow fb atau ig Dr emilda balchin (pakar perunding kehamilan). Mcm2 tips dia bagi. N sgt jelas. Pasal laksa dia selalu highlights sbb dia hantu laksa. Dia kata boleh makan laksa xde masalah. 😁

Boleh ja.. Sy mkn awal2 preggy.. Time perut 7 8 xmkn dh sbb pdas tu boleh bt pedih ulu hati.. Sbb sy jnis xslesa skit klo mlibatkan pdih ulu hati, nk tdo mlm susah.. Depend pd ibu mgdug.. Tp apa pun ok ja..

4mo ago

kalau kandungan 7 week boleh makan laksa ke sis ?

Saya sekarang 17weeks..raya haritu ada makan laksa tp dlm kuantiti yg byk..tp lpas tu teros demam😅... Tp sy x serik nk mkn laksa lg... Hehe..sbb nanti lpas bersalin nk kena pantang laksa...

Makan je.. kalau angin bru elakkan.. ingat, bkn mknn tu yg angin.. tp tindak balas badan seseorang tu yg menyebabkan angin... Kalau anda tkbleh mkn, jgn halang org lain mkn 😂

5y ago

Kalau angin, bagi kesan apa ye kat baby?

aslm semua , saya first baby skrg 8week , boleh ka makan laksa siam ? alah laksa yg lemak tu warna hijau tu boleh ka tk ya?

Boleh. Ikut badan u. Kalau dah biasa should be okay. After beranak pun boleh kalau ikut doctor. Asal badan takda kembung2.

saya suka sgt mkn laksa. tpy bila pregnant mkn jeh laksa bdn jd sakit2 n lenguh2. MIL ckp angin. 😫😫😫😫

Boleh je xd masalah pn. Time preggy lepas pantang mmg sy mkn je laksa. Tp berpada la. Ok je xd pape.

Boleh rasanya, sbb time pregnant kkdg sy beli laksa kat pasar mlm n bazaar Ramadan. ☺️

Boleh. Tp sy sndiri x mkn sebab jd mual bau laksa tu. Trutama laksa penang 😖