hb drop

sape ada petua naikkan hb dgan cepat ek..selain mkn ubat klinik tu.x tahan slalu sgt nak pitam

16 Balas

Elakkan minum air caffein mcm teh kopi milo...lebihkan makan sayur berdaun hijau banyak..cth bayam..bayam merah...ubat iron memang effectnye mual..lepas makan ubat..minum dengan fresh juice cth oren..saye pernah buat..berkesan..🥰btw take care mommy..

Makan kacang pistachio atau kuaci. Saya alahan teruk tak lalu makan minum. Paksa diri makan kacang pistachio hb saya memang okay. 12.4 12.9 gitu

5y ago

Bole try ni nnti

Makan jambu batu sis.. Nurse suggests kat sy mcm ni lah.. Boleh naikkan hb.. Makan macam tu jer taw, xperlu campo asam boi..hehe Slmt mncuba

5y ago

Hope sis bertabah ya, kuatkan semangat dlm urus anak² lagi serta c baby.. 💕

Peria pun bole bantu tingkat kn hb. Sebab pernah dengar orang buat jus peria utk tingkat kn hb masa preggy

Cuma amalkan makan kurma, ataupun makan bayam, amalkan juga jambu batu... Cubalah yang mana-mana..

Maltofer sis..Doc suggest yg ni..Sdap..Kemam2 je rsa choc...Fcus utk hb

5y ago

Hb i direct merah dri awl..doc bg iberet folid pon xjlan..so doc bg yg maltofer.. sbb dh 25w..farmasi ad jual..

Jambu btu , buah delima/pati delima , ubt ambil dgn frsh oren

Makan dging ngn sayur bayam bnyak2

Ambil iberet dan jus mamariam..in shaa Allah

5y ago

Stkat ni Dr tukar Ubat pi zincoofer apa tu..baru try ari ni..

makan banyak buah ..