btl ke ubat pusat blh bg luka jahit cpt elok

Sape ada pengalaman...ada yg ckp sapu ubat pusat...jahit luka kt bwh tu cpt elok katanya...blh share x

7 Balas

Sye gune tp kt luka czer...luka czer sye yg penghujung sblh kiri terbuka ckit sye sapu hari2 lpas mandi cepat je baik n tertutup blk luka yg terbuka tu.

5y ago

Oo blh pkai ekkk..sblum ni xthu pla,sb dua2 brsalin czer xde ltk ap2 ubt pn..next month pn brsalin czer jg..blh try la,tq

Ubat sapu pusat tu bukan alkohol ke? Ubat luka bawah bukan ubat kuning ye? 🤔😅 Guna je ubat kuning hospital bagi, rajin sapu, sekejap je baik

5y ago

Oooo walah. 😂 Pelik hospital tak bagi.

Sy xpnh guna ubat pusat tu, just guna ubat kuning jek.. First time ni dgar.. Xke pedih sis nty buh ubat pusat tu 🤔

5y ago

Ouhh bru tau.. Tq sis..

Yup...sy pun pakai sapu Kat czer time pregnant kedua dulu.. cepat sembuh

Rendam dengan garam, sirih. Saye seminggu luka dah okay.

5y ago

Sebab mase saya beranak, hospital talde bagi saya ubat kuning tu. So saya buat yang ni dengan basuh dengan alcohol

Ubat pusat tu bukan alcohol ke? Boleh guna eh?

Buat sith bath dengan air garam, cepat baik.