Keputihan warna hijau

Sapa sini sepanjang kehamilan ada keputihan warna hijau? Tapi x gatal..tiap kali cek up ada bagitau Dr & nurse tapi diorang x ambil kisah.

10 Balas

Better sis request dekat nurse or doctor untuk ambik sample keputihan tu. check sama ada bacteria ke tak. sebab saya haritu ada ambik sample, cuma keputusan dari makmal lambat so tak dapat kesan masa next appointment. Tetiba seminggu lepas (30weeks), keluar coklat² banyak and perut kerap mengeras 2/3 hari sebelum tu. Gi PAC terus, kena ambil lagi sample and kena tahan ward. Keputusannya sah ada GBS. kena makan antibiotics 10 hari. So doctor conclude coklat & darah yang keluar tu + preterm contraction yang saya rasa tu berpunca daripada bakteria GBS tu.