ketakutan bersalin

sapa mcm sy tak leh tido malam..sbb selalu fikir mcm mna keadaan waktu nk bersalin.mcm mna kalau mati masa bersalin.mcm mna kalau baby x leh keluar.mcm mna x leh bersalin normal kna czer.mcm mna kalau bukaan x buka.mcm mna rasa sakit nk bersalin..soalan tu bermain di minda sampai payah nk tido.padahal lgi 2 bulan lgi..skrg sy dh 32 minggu..😖😖 takut seram semua ada.. kadang sampai nangis sbb takut..😭😭 first mom jdi takut sangat sbb x da pengalaman..

2 Balas

noo jgn takut tenangja saya pun 31w mmg akan terfikir tapi saya cepat cepat fikirkan benda lain. kawan saya fikir macamni sampai depressed dia jauhkan diri dari orang dari socmed tanak makan sampai effect baby. a big no mummy. kesian baby mintak doa banyak banyak dipermudahkan urusan kalau think yang neg- cepat cepat buang okey. sekarang saya pun tanak fikir sakit beranak . saya nak anak keluar dgn selamat dan sihat ja🥺this my first pregnancy yg berjaya selepas dua kali misscriage TTC 1y🥺 saya doakan sis dipermudahkan segala urusan

Sama laa sya pun sekarang 31w. Masuk je trimester ke 3 terus tak lena tido malam. Hari2 mimpi beranak awal laa, bleeding laa. Baby sakit laa. Hari2 ada jee mimpi2 yg buat sya takut. Tak lena nak tido. Risau. Sya tak takut nak beranak. Tapi sya takut beranak awal (baby prmatang). Semoga baby kita semua keluar on time tak awal tak lewat..