Proteinuria / protein dalam air kencing

Sapa dekat sini pernah mengalami proteinuria atau tahap protein dlm air kencing x normal?? Ada apa2 treatment or tips x utk yg mcm ni? N ada kesukaran x spnjang hamil sbb bnda ni?

1 Balas

bykkan minum air kosong je, berhenti minum air bergula utk sementara waktu. nisbah 1 liter air utk setiap 25kg. kalau berat sy 50kg, sy kena minum 2 liter air sehari x lebih x kurang. kalau doktor ada bg ubat atau antibiotik ambik je konsisten makan. makan yogurt kosong pun bagus jugak utk risiko dia, semua ada dlm artikel ni: https://my.theasianparent.com/protein-dalam-urine-ibu-hamil