Induce Belon

Ada tak ibu2 yg ada pengalaman induce belon ? Saya dh exercise mcm2 dah semasa induce belon ni tapi belon xnk kuar pun🥲 kena tggu jam 10 pagi ni mcm mana kata dktr , smada nak tmbh induce ubat or masuk labour room , berhrp ada bukaan la 3 cm😅 masa awal2 pasang sakit contraction kuat sgt smpi jm 2ptg , tp lepas tu dah contraction hilang pula huhu😢😢#bantusharing #firstmom #pleasehelp

2 Balas

Sama lah. Procedure induce saya gagal ketiga2 nya.. Dah 4 cm kat LR, 7 jam kat LR, kandungan distress, kena emergency czer

belon sy tak jatuh. tp bila cabut dh 4cm. terus tolak LR sambung induce drip

5mo ago

tbh induce drip sy surrender walaupun dh cucuk ubt tahan sakit. tapi ni ats org, ada yg cepat bukaan, ada yg lambat. patient sblh katil sy induce drip cpt bukaan, jd bsalin normal. sy xdpt bsalin normal, bukaan stuck 6cm lps 12 jam dkt LR.