Suka masukkan barang dalam mulut

Sampai umur brpe yer baby masukkan barang dalam mulut?? risau sy dibuatnye emm

3 Balas

Tak silap saya 2 tahun kot, tapi itu pun dah berkurangan. Budak dia akan teroka, dia nak tahu tekstur, rasa dan kenal benda tu. Kita ni kena sentiasa perhati dia, jangan terlepas pandang. Kalau boleh, benda kecil simpan dalam bekas dan elakkan letak di tempat yang dia mudah capai. Kalau macam sisa makanan terjatuh tu, pastikan selesai dia makan, sapu dan mop. Kalau dia korek apa-apa, tutup dengan sesuatu benda. Awal-awal ni memang letih jaga, bila kita dah ajar dia nanti, dia akan faham.

xpasti tgk ank jgk. Cuba bagi education toy xpon softbook utk menarik perhatian anak. 😊

x pasti mau tengok anak2 sendiri. Cuba kasih teether