baby sembelit

Salam..tumpang tny,bayi sy berumur 30hari.adakah normal jika najis baby teksturnya seperti tempoyak?ada yg kata sembelit dh kalau mcm tu sbb sepatutnya tekstur seperti moi..sbb baby sy akan menangis dan kelihatan seperti meneran sampai terangkat kaki2 dan kepalanya..tp kdg2 tiada najis,hny kentut.dan dia akan seperti itu selama 2-3jam b4 najis keluar.tp perut lembut,x keras..mak sy kata najis baby sy ok,x sembelit..mohon pencerahan.kalau btl sembelit,apa patut sy buat?sekarang baby sy minum susu campur,susu badan dan fm.

1 Balas

Baby buang air berapa kali sehari? Baby sy punn biasa najisnya sperti tmpoyak tu. Taapi doktor kata selagi dia mmbuang mksudnya ok. Tp kalau najis dia tu trlalu cair seperti air dan trlampau kerap berak kena refer doktor.