folic acid

salam..tumpang tanya boleh ke preggy xmnum folic acid..sbb alahan sy kuat sgt..smpai tahap mnum air putih pun bole muntah...#firstbaby

2 Balas

sebab if mom makan ubat and muntah, means ubat tu tak jalan. so sangatlah penting untuk doc/nurse tau. jangan ada rasa takut nak bagitahu, this things normal, banyak mommies kat luar sana lalui benda ni. kalau tak boleh makan ubat dengan plain water, bagitahu juga doc. sometimes ada je mommies yang makan ubat dengan jus oren segar tu hihi. consult dengan doc, doc knows the best