#anakpertama

Salam...sy nk ty kalau check up pg kk,tp bersalin kt tmpt lain xpe ker...ker kene g check up kt tmpt bersalin tuh jgak? Plis ibu ibu mengandung tlng share..thank u

5 Balas

Wassalam. Saya dari awal sampai dah 8bulan saya check up kk je. Then baru saya continue check up hospital yang saya nak bersalin tu untk dorg follow up buku pink sayaa. Lgpun ada certain hospital dorg minta kita check up dgn dorg at least 3kali before due date bersalin. Skrg saya 37weeks 5days. 😁

Tak semestinya. Tapi bagitau nurse nak bersalin kat mana, berpantang kat mana. Sbb lepas bersalin, nurse akan dtg rumah. Dan yg penting kena survey tempat bersalin & kk terdekat dgn tempat berpantang. Nanti sehari lepas discharge kena lapor diri kat kk terdekat

Rasa check tu, memang kena check dekat KK yg berhampiran dgn tempat bermalam kita. Nak bersalin dekat mana tu takdak masalah. Yg penting jangan lupa bawa ic dan buku merah. 🙈

Bole je. Ur choice. Yg penting ada buku pink utk buat checkup d klinik tiap bulan

Tak semestinya