Bebird baby🤭

Salam..sy nk tnya mmg ad petua klau baby boy menangis means dia brmasalah dngn bebird dia ke? N kena picit telur dia? Kisahnya lpas brsalin, msa dlm pntang baby boy sy kerap mnangis..pastu mk mertua sy sruh picit telur baby..tpi sy xbt..pastu dia ambk, dia buat..baby sy trus nngis kuat mcm sakit..pastu dia ckp nnti esk2 dia xnngis sngt la tu..smpai skrng bby sy da nk msuk 7m sma je still kuat meragam..tpi yg sy perasan lg stu bebird ank sy mcm layu bila kencing, stiap kli dia kncing, sy xperasan sbb xnaik,sdar2 je basah towel, hritu sy nmpk dia kncing mmg xnaik, sbelum mk mrtua picit telur dia, dia kncing naik mncut kna muka sy ngn suami🤣 skrng x..mmg layu kebawah centu je klau kncing..normal ke ye klau mcmtu?

3 Balas

more better pergi dptkan nasihat doc, diorg lebih pakar bab medic, jgn fkir skit2 g klinik.. ap gune klnik dgn hospital kalu bukan untk dptkan diagnosis dan rwatan? diorg ad alat untk check, smga dprmudahkn urusan sis🤲🏻

6d ago

dh jd ibu2 mmng mudah lupa, sme mcm sy😂 takpe sis,, next appt take note siap2 klu next appt lmbt lg boleh prgi kk trus tnye, nk ckp ikut pngalamn tkut kita lbih pndai dri doc, 😅 sebaiknya cmtulah sis. hehe

Allahu mcm2 la ye..x ke sakit senak picit telo tu🥲.Dari xde prob jd prob plak.xtaulh ank sy boy 2 org..klau kencing mmg terpacak la masa kencing..kena cepat2.sy xtaulh ank org lain camne.

6d ago

tu yg sy fikir, sbb tu sy xbt, xbrani..mk mertua pn main rampas je ank n bt centu..sy mcm trgamam dh..nk tgur kn mk mrtua..hmm

Allahu aneh aneh je.

5d ago

Err it doesn't work for me. Tak pernah ikut langsung petua orang tua dulu. 1st time pulak tu saya dengar yang ni. Risau kat anak awak je dibuat bukan2. Sedangkan kita tahu menangis ni the only medium of communication baby. Kita yang dewasa ni la kena decode sebab apa baby menangis. Bukannya picit2 gitu. But it's okay. Everyday is a learning process. Gali lagi ilmu parenting, ilmu sleep & cry baby, ilmu pemakanan, etc. Jangan lupa anything about your baby, please refer doctor ya.