Scan 8 minggu tak nampak

Salam..sy nk tanye ade x mcm sya scan 8 mnggu x nampak kantung n janin lagi , doc syak preg luar rahim , doc swasta klinik no 1 trus bt surat refer pakar hospital besar utk scan melalui bawah tp sy x pergi lagi , hari yg same sy pergi klinik swasta lain utk comfirmkn , doc klinik no 2 ni dia ckp kntung ade tp masih kecil , jntung pon dia nmpk ade tp dia nk tunjuk kt sy pon sy xpham tp dlm rahim bukan luar , katenye la..dia kate msih kecik , skrg sy dh 9w3d , ape patut sy buat kne scan skali lg ke mcm mne ? sy tkut xlame lgi nk kene buke buku pink dah..tp perut sakit mcm memulas,tp xde darah kluar ke ape , sy mohon yg ade pngalaman mcm sy pliss shared ye..tq

2 Balas

Sepatutnya 9w dah boleh dgr heartbeat sekali. Sarankan pergi pakar untuk check. Kalau ectopic pun akan rasa sakit tp takpa cuba check pakar dulu. Satu lg buat scan tvs lagi better boleh nampak