Gatal di kemaluan

Salam,sy nak tnya knpa ya dekat kemaluan sy terasa amat gtal??apa perlu sy buat supaya gatal tu hilang??

9 Balas

Klau Sebb gatal selepas bersalin. tu biasanya penyebab makanan ja sis, mcam sya, berpantang,boleh mkn ikan bilis goreng, sayur sawi, carrot, tempat,msak rebus. tu je boleh mkn,selain tu buah buahan.

mcm sy dlu xde keputihan tp gatal..doc ckp hormon.tp sy amalkan yogurt..basuh kwsn intim dgn air sirih suam..air garam suam..elak mknn manis..beryis..kwsn intim x bg lembab.alhamdulillah ok

saya dulu pun sama , saya selalu rendam faraj dengan air suam+garam ataupun celup kain kat air suam tekup kat tempat gatal tuh memang hilang lah kalau saya selalu buat panas2 sikit 😂

saya tgh mengalami, pergi klinik bagi ubat tahan gatal tapi high ubat tu ngantuk 🤣 saya x ada keputihan tp gatal nak nak peluh. nnt dr bagi ubat sapu jugak.

ada keputihan ke sis? kalau da gatal sgt tu kena pegi klinik jumpa doc .. dia akan cek dan bg ubat.jgn biarkan lelama nanti tkot ada infection

2y ago

pegi klinik sis. nanti doc bg ubat

lepas minum susu ibu mengandung..boleh ke makan folic asid yg kite beli sendiri kat farmasi

2y ago

blh je sis..folic acid mna2 pn blh

pg hospital jumpa pakar. dorang akan bagi ubat dan explain lebih lanjut

Sy pon sm jump doc kk..doc bagi ubt msuk bawah 1 mlm terus ok

hormon kot