Rasa gatal2 dalam kemaluan

Hari ni pantang hari ke 56, tp sy dh makan mcm biasa. Dalam kemaluan rasa gtal merenyam kenapa ya? Sy dh rendam dgn air garam tp gatal xhilang. Klau gatal luar blh jgk nk garu, ni belah dalam xtahu nk buat mcm mana

4 Balas

Lepas cuci kemaluan tu, keringkan secara natural. Biasa sy bukak kaki atas katil, pastu biar dlm 5-10min kering. Kene kerap buat, supaya takde bacteria. Biasa kawasan tu kan lembab basah. Jadi kalau cara gini, at least kawasan tu kering moisture

mungkin Sebb makanan, sebagian orang ada makanan,yg jdi gatal klau mkn. mcam saya telur ayam, telur itik,ikan tongkol,ikan susu,tak boleh mkn. mkan ikat tawar elok, lgi2 mkn ikan haruan, sangat elok ,saya berpantang, minum minyak ikan haruan.

Ke ada salah makan apa2 ke? terutamanya seafood,udang /sotong. kalau tak tahan, pergilah klinik cek.

Ada masalah keputihan? Luka jahitan dah sembuh?

5mo ago

Takda keputihan. Sy xpasti sembuh ke tak, sbb dh xrasa sakit. Cuma skrg rasa gatal2 kt dalam