Overdue 40w3d

Salam...sy dah overdue 3hari...Ada ape2 tips x nk baby cepat2 kuar? Dr bagi tempoh seminggu sebelum kne induce....?

33 Balas

Saya pon over due 3 hari.. Sehari sebelum lewat tu, 2 kali bersama , jalan2 mall sikit, minum air kelapa, esok nya ketuban bocor..

Samela sy esok cukup 40weeks..dok pujuk baby selalu sruh kluar jgn lama2 kesian ibu. Huhu

Hi sy overdue sudah sudah masuk 42 minggu sudah blm bersalin Dr bagi tempoh seminggu lagi.......

sblm due hari tu sy byk kn berjalan...alhamdulillah sy dpt bersalin 2 hari sblm due date...

Sy pun tggu masa.. moga kita smua dpermudahkan bersalin.. doakan sy juga ye risau overdue..

Sya banyak kan berdoa masa tu. Dan amalkan surah2 utk senang melahirkan.

Kwn ofis sy dia mkn nenas bg bantu bkk jln utk cpt bersalin..

Cuba banyakkan berjalan. InsyaAllah mudah bersalin dan buka bukaan.

Buat squat dan jalan itik..sy pn besalin masa 40week 3day

saya hari tu kena czer sis..overdue juga..buka jln 2 cm aje..