Overdue 40w3d

Boleh tak kalau nk pam susu untuk stimulate contraction? Sbb da overdue. Sumpah rasa mental sgt2 sebab belum bersalin..

3 Balas

Sya pun dulu overdue 11 hr lewat kn nt dokter bg surat serah diri...sya p pd hari serah diri pun still xda tnda...kt pac cek ad contraction so dokter ckp induce belon je sbb da ad contraction...nsib induce mlm tu mlm tu jugak kul 12 lebih batuk² belom keluar ad bukaan 4 5 kul 8 pg msuk LB nurse pecah kn air ketuban kul 11 bersalin...klau slgi xda bukaan da msk belon pun xda ke ap induce ubt pulak atw drip...

Saya sptutnya bersalin hrini tpi em tkde tanda2 lgi doktor lebihkan 6 hri hm hm risau

2mo ago

Sama sis. Sy pun da 3 hari overdue

dah brrsalin ke sis?

2mo ago

alhamdulillah....sy pon sepatut nya dh mmg due ni 12/7 tapi blm ad tanda tanda lagi...harap harap tak lah sampai kena serah diri