Ukur Lilith kepala bayi

Salam..semalam sy pegi cucuk anak 1 tahun 6bulan..Tinggi,berat badan semua cantik graf menaik..tp ukur Lilit kepala nurse ckp kecil sikit 45.5cm..kurang 0.5..Berapa ukuran Lilit kepala bayi utk umur 1 thn 6 bln ye?Ada tak ibu2 yg pernah alami situasi mcm saya..

4 Balas

Salam. Tak pernah pula. Cuba mommy tengok dekat baby tracker dalam apps ni ada ukuran lilit ikut usia anak.

Anak sy masa setahun sebulan 44cm. Ada follow up lg bulan 2 (1y5m) harap ada perubahan. 🤧

mungkin boleh tgk kt page last skali kt buku baby..kt situ ada grafnya 😊

Boleh ke puan cerita apa jd lps nurse ckp ukur lilit kecik sikit tu? Ibu risau😭

4mo ago

Now ank da 2y8m..Doc still follow up lg dia punya lilitan kpala..If dia punya prkembangan ok..aktif mcm bdk lain ok ja..If prkembangan dia mcm something wrong bru kna refer pakar..