Bersalin di kerajaan atau swasta?

Salam,Saya pergnant 7 bulan lebih dah,Dan ini merupakan anak pertama saya.0 pengalaman lah? Masalah saya yalah.dari awal kehamilan memang berklinik kat swasta.Tapi hari tu saya terpaksa ke Klinik Gov nak register nak dapatkan kad merah tu.Sebab ramai kawan2 kata kalau tak register kat Klinik Gov sekira nya semasa bersalin ada komplikasi peralatan klinik swasta sllu nya tak lengkap.so Kita kena ke hospital gov juga.Tapi kalau tak ada rekod kita kat hospital Gov pihak hospital susah nak terima.ambil masa yang lama untuk nak dptkan katil.dia orang utamakan ibu2 yg ada rekod.Tapi saya dah pun register kat swasta nak bersalin situ.Rasanya perlu lagi ke saya kena cekup kat hospital Gov? memandangkan setakat ni kandungan saya alhamdulillah ok..Pihak hospital gov pula dah call suru dtg appoimnt dan suruh sy bawa rekod saya daripda klinik swasta tu.Siap nak datang rumah nak pantau saya.Macam mana eii perlu ke saya berterus terang sy bersalin kat swasta?

2 Balas

Mcm saya haritu,bagitau je doktor kat gov..dorang akan take note.