buku pink..

Salam..saya nak tanya bila waktu sesuai buka buku pink? N minggu ke berapa? Saya skrg 8m5d

32 Balas

Seeloknya buka buku pink sblm kandungan 12w..sy dulu buka buku pink 15w..tapi doc & nurse x marah sbb dari awal usia kandungan mmg dah checkup n followup kat private. so masa g buka buku pink tu sy just bawa reference letter doctor dari klinik private.😊

Sy weeks 6 sebab seelok tahu pregnant tu ada spotting.. Time ke klnik swasta doc pun mintak terus ke KK bukak buku pink.. So kt KK pulak memang doc monitor sy.. Alhamdulilah lepas seminggu lebih dah normal tak ada spotting.

8mgu tu da bole bukak sis... Dpt thu mngandung je pn da bole bukak.. Sy hri tu 6mgu da bukak wlaupn rmi kata awal... Tkpe awal pn, sbb nurse bole pantau kite dan bby...

Sy dpt tahu 5m upt positif terus g kkia. Dia akan suruh tengok urine dah dpt keputusan positif dia buatkn appointment next utk buka buku pink masa tu dah 7m.

Sy buka msa 9weeks..mse ank first tu kndungan nk msuk 5bln bru buka sb xthu apa2..abis kne mrh nga nurse😁😁😁pngalaman 6thun lpas

Sblm 12w.. Mcm sy ni klinik desa je bgthu je misi, misi akan bg time mse ibu2 xbyk checkup,mse tulaa misi suruh dtg buat buku..

Sy bukak buku masa 8w.. Tp anak ketiga ni masa 7w dan doc boleh pulak tanya awal nya u bukak buku🤔🤔 aihhh doc ni..

Boleh dh bkk. Sy dlu pn bkk 8w. Tu pn doktor hospital bising knp x bkk lg. Esoknya terus gi kk utk bkk buku.

Buka buku pink sekarang lg bagus...buat awal2...tak rugi... doktor dan misi tak bising nanti...😄

Sy buka buku pink masa 15week. Banyak jugak kena soal jwb dengan misi n doc 🤭