Sakit gigi

Salam.. Saya baru 7 minggu mengandung.. high risk sbb umur 40. Dugaan pulak kene +ve covid dan skrg tgh kuarantin. Nasib baik semua vaksin n booster dah lengkap.. masalahnya skrg sakit gigi pulak..ada petua or mcm mana nak buat yer.. nak keluar x boleh sbb masih kuarantin..ke sbb kalsium saya kurang..maybe dah tua kot.. doakan saya dan baby kuat memandangkan jarak sgt2 jauh dgn yg sulung..16 tahun..#pleasehelp

1 Balas

buat masa ni, kumur air garam/ cengkih, bersihkan gigi dgn betul guna ubat gigi berflorida khas utk gigi sensitif dan guna floss di celah gigi. lps hbs kuarantin, pergi je tanya dentist nak buat pemeriksaan gigi. Nnt dentist syorkan rawatan yg sesuai. jngn lupa tunjukkan buku pink pd dentist