9week 4 hari

Salam,nk tanye boleh ke minum air kelapa mse hamil?

6 Balas

Kebanyakan sarankan trimester ketiga sis. Saya anak sulung dulu bidan cakap jangan minum dulu 1st trimester sebab masa tu saya lambat lekat. Tapi ni dah anak kedua, saya minum je awal alhamdulillah masih okay sebab saya teringin sangat. tapi atas diri masing masing sis. kalau teringin minum sikit je dulu

air kelapa sgt baik.. untuk kecing kotor hb elak dari pada jankitan kuman lagi2 dgn musim skg.. skg sesuai.. boleh baca dalam ni ada petua.. saya dri mula mengandung sampai 33minggu masi minun air kelapa alhamdulliah semua ok

kenalan saya minum air kelapa time 1st trimester untuk tolong reduce alahan. Alhamdulillah baby dah selamat deliver, dah 5 bulan. Tapi ramai tak sarankan time first trimester. Kakak kata se eloknya dlm third trimester.

blh..sy minn smpai 8bln,kbtln mmg depn uma ada pokok kelapa muda jdi setiap mggu minum..alhamdullillah baby lahir sht

Kalau mengidam boleh je minum, tapi jangan selalu, sebulan sekali ok la

Tunggu dah trismester ke 3 baru boleh minum