boleh x ibu mengandung minum air ni bersama ubat..

Salam.nk tanya..boleh x minum jus ni bersama ubat..

boleh x ibu mengandung minum air ni bersama ubat..
24 Balas

Sy pun minum air ni tp yg no sugar, lg pun minum malam je so masih lg boleh control gula...sy gdm on diet, 2 mnggu sekali check bsp...alhamdulillah bsp sy normal, gula dlm darah pun xada..tu yg doktor & nurse sarankan sy mkn ubt tambah darah dgn air ni..

time preggy saya minum yg ni skejap je sbb contain sugar kan. tiap2 minggu saya beli orange n blend sendiri banyak2 simpan dlm fridge. saya blend tanpa sugar. so minum mcm tu je dgn iron tab tiap2 pagi

4y ago

Ok.blh buat lpas ni..sbb sblm ni sy mnum air suam jer mkn ubat..msuk trmster ke 2 xleh telan dh Rasa..kna mnum jus mcm ni Bru blh

boleh..ms sy preggy dlu pn husben bli yg mcmni..sbb dia pn siap tuliskn vitamin apa ada dkt dlm tu...bila nk mkn ubt akn minum ngn jus mcmni...😉✌

Boleh. Sy minum ni bila makan ubat iron. Sbb dia ada vit c utk cepatkan lagi penyerapan ubat tu. Tapi sy minum yg no added sugar punya

4y ago

Yg mcm Mana..Ada conth x..sy xpnh beli

Saya minum seteguk je untuk hilangkan rasa nak muntah makan ubat tu. Lepastu minum air masak je

saya masa preggy memang minum air oren dengan ubat². nurse pon suggestkan.

Boleh tp sy beli yg no sugar.. Nurse pon sruh mkan ubat dgn mnum air neh

Boleh.. Tp hati2.. Sbb manis.. Better blend sndiri. .

boleh..nurse pun sarankan kalau mual nk mkn ubat

Better beli sunquick then bancuh tanpa gula