Anak luar nikah?

Salam,nak tanya... Saya mengandung anak luar nikah dan boyf sy nak tangunggjawab..Baby dlm kandungan 7bulan baru sy bernikah dgn boyf sy.. Skrg sy tinggal tunggu hari shja utk bersalin :) Due date 23/7 tpi hritu sy pergi hospital utk check sbb dpt tanda2,,doktor bgthu bukaan bru 2cm dan sy dibenarkan balik sbb tkde ape2 effect yg teruk.. lepastu ade sorg nurse ni dia ckp nt anak sy tk boleh bin/binti kan dgn nama bapak dia sbb tak sah perkahwinan dan dikira dosa .. Melainkan sy nikah semula dgn boyf sy selepas lahirkan anak tu baru boleh bin/bintikan atas nama boyf sy tu.. Betol ke? Masa sy akad nikah ustaz tu tahu yg sy tgh mengandung.. Ustaz tu tkde ckp ape2 pulak pasal kelahiran baby tu nt bole di bin kan/ binti kan atas nama bapaknya ..Bila nurse ckp mcm tu je sy jadi sedih dn risau 😔😓 ape betol ke nurse tu ckp kan 😢 #tolong responnnn jawapan mommy semua 😣

42 Balas

Macam kes sy.. Sy mengandung 2 bulan baru sy nikah, tapi tetap bukan rezeki ank sy untuk ber bin kn ayhnya.. Sy bersalin awl, masa kandungan 7 bulan.. So bila suami nk p daftar, sistem Jpn ckp x ckup 6 bulan, 5 bulan ++ shj..so x leh berbin kn suami.. Suami frust jugak.. Tapi kami dh redha..

2y ago

baby awk lahir dlm kandungan 7bulan selepas tu baby kena tahan dkt hosp selama 2bulan ke smpai dia cukup 9bulan?