Ubat kuatkan rahim

Salam..nak tanya ibu2 dlm ni ada yg pernah ambil ubat ni tak?dan perlu mkn sampai kandungan brape weeks ya?#firstbaby

Ubat kuatkan rahim
10 Balas

saya dah 3 kali keguguran, kandungan ke 4 ni dari saya tahu preggy terus saya makan duphaston, sehari 2 kali. Makan sampai 20w. Alhamdulillah 7w6d dah nampak heartbeat 11w3d dah lompat lompat 😂😂

Sy pernah gugur 2 kali.. and awl2 ada spotting doktor bg makan smpai kandungan 5bln nnti.. 3biji sari awal2 skrg dah 2biji sehari.

sy pernah. sy ikot saranan doc kena mkn smpai brape weeks. lupa dh stop mse weeks ke brape. xsilap 30 weeks. start mkn 20 weeks.

syaa pernah makan juga tapi bleeding masih tk stop2 . last2 check dri bawah ada ketumbuhan. syukur bby okay skrg dh 12weeks

3y ago

sama dgn sy.. masa awal2 bleeding xde nmpk ketumbuhan tu.. masuk 8w.. ada 2 ketul.. doc tarik kuar cmtu je.. alahaiiiii.. ngilu nye lah.. Alhamdulillah lps 2 hari xde bleeding dh.. sampai skrg dh 11w4d

sya tengah makan ubat ini doc bgi , bru ary ini dua hari makan .. darah bleeding pown alhamdulillah semakin stop ..

sy 2 kali pernah gugur. doc bg dari awal2 tau pregnant n makan sampai skrg 13w. now still teruskan mkn.

Saya cuma makan utk first trimester shj. for second trimester saya guna ubat lain atas saranan doc

14 weeks in my case 😊

follow saranan doctor..

Penah