BERSALIN/BIRTH

as salammualaikum n hi mommies..nk tanya..musim2 covid ni..klu bersalin prosedur mcmna ya?kena buat swab test ka juga?n kena stay hospital lama ka?takut la pula..due bulan 12 ni..😅

2 Balas

Kalau sis bersalin di government xperlu swab test. Tp kalau di swasta, mostly diorg akan suruh swab test suami dan isteri sbb nak msuk LR dan stay di wad. Mcm di hospital yg sy nk deliver ni, diorg suruh swab test 2 minggu before tarikh jgkaan bsalin. Kalau terberanak awal, doc n nurse yg sambut smua kena pakai PPE sbg lgkah berwaspada n kita as patient kena charge utk hrga tu.

Sye bru je jumpe doktor xdi.. n tnye jgk la psl sweb test tu... doktor ckp xpyh sweb test pn.. kene sweb test andai sye bersalin czer je.. xthu la tu..

3y ago

ooo...ok2 tq ye...