baby 8 bln

Salam..bby sy bru 8 bln lbih..skrg ny dye x bleh tgk sy g mne2..msok dpor ke g toilet ke mmg dye ngis..nk ikot sy..ngn abh dye lgsong xnk..klau abh dye pgang dye ke dkung dye ke tros je ngis..xnk kt abh dye..nmpk sy je msti dye nk sy dkung..kdg2 pyh gk nk wt kje..huhu..sy x stress ngn bby sy..cuma sy nk tw btol ke klau ank lki rpat ngn mk..ank pmpuan plak rpat ngn ayh..ny first bby sy..

7 Balas

x jugak...anak 1st sy gurl...normallah tu...maybe kita yg kerap jaga dia...tukar pampers baby semua, lg2 kalau fully breastfeeding...anak sy pun smpai umur setahun lebih baru nak dgn abi dia...lama² nti okay sis...mmg kdg stress..sbb mcm kita xde masa sendiri...tp fikir balik...makin lama nti dia x perlukan kita...xnak kita peluk dah...x lama pun...nikmati saat² tu sis...tukarkan perasaan rasa stress tu pd perasaan sgt diperlukan...anak sy tahun ni masuk 4 tahun...rapat dgn sy...

Biasa la tu..baby selalu dgn mak..saya ank sulung dlu,saya masak ank saya letak dlm stoller..saya mndi pun buka pintu ank nk tgk kita..nk kita dpn mata dia jer..da besa dlm 3tahun ke ank rapat dgn ayh..ank2 akk 3org lelaki skrg semua dgn ayh da.7thn,5thn,3thn.mujoq ade baby no.4 tp boy juga.br 6 bulan..kepit dgn mommy lg..nti da besa p kt ayh juga..nti mommy free😅

Eh takde lah. Kawan sy anak pompuan pon camtu. Sampai dia uk uk pon, anak menagis tahap sakit kene cubit. 😂Takleh tak tengok mak die.

Memang. Anak saya pun sama. Sebab dia tengah belajar takde orang je dia jerit ke menangis. Padahal takde apa pun

Baby ni dia feel dgn sentuhan..

5y ago

Owh..sy hrap2 gitu la sis..dye bsr skit nk la kt abah dye tu..

Separation anxiety phase.

hai sis..cuba bg mainanan yg buat dia minat dan leka sekejap..☺️

5y ago

Mcm2 mainan ad sis..x jln jgk..kne sy ad bru dye nk main..sy tnggal wt kje jap dye pown tgl mainan dye..kdg sy ltak dlm wlker jer..dye nmpk la ap yg sy wt..tu jelh nk bg kje sy senang kjap..