Df vs hisap botol

Salam..ank sy 20days..tp skrang nmpk dy kurang dh df..asyik tolak je..nk hisap dlam botol je..mmg cmtu ke bby??

7 Balas

dont worry mommy... teruskan je bg bf... stop dulu botol susu... urut² sikit breast... takut susu awak xkeluar selaju puting botol susu...

nipple confuse dah..boleh google cara pace feeding bila guna botol..buat masa skrg selalu skintoskin n offer breast..

Betul sis...ank sye pun nipple confuse...amik mse jg la nk direct feeding...sye amik mse sebulan bru ank pndai hisap

dy keliru tu,lgi stu puting botol lg lju susu dy dr susu bdn bila keluar itu yg bby dh syok mnm susu botol

You can look for a lactation consultant to help you DF.

Dia dh nipple confuse tu. Klu nk ajar semula kena ambil masa

nipple confuse tu