Baby demam on off

salam.anak sy 6 bulan..dia demam on off dah dekat 3minggu..setiap jumaat-isnin/selasa dia akn dmm..sakit mata dan naik ruam..sy xthu itu normal ke x..ada ibu2 y pernah ada pengalaman sama blh share?

86 Balas

Anak sy pun baru sembuh baru2 ni masuk 6bulan sehari sejala panas bdn sy letak tuala basah dkt dahi tu n mnum ubat demam. Semalam baru perasan gigi dia bawah dah keluar 2 ketul 🤣🤣🤣 ptutlaa demam tumbuh gigi

Anak sya demam on off,umur 6 bulan…tp kena cirit,dktor just bg air garam jer hu2 tp kesian tngok,asyik mrengek…jap2 nangis🥴 sampai da xtahu nk buat mcmna lg…cirit plak,katanya dktor sbb virus atau bakteria

Sama.. anak saya pun 6 bulan da bape minggu demam on off ni baru lepas kne cucuk 6 bulan terus naik suhu lagi.. sian tgok.. tiap bulan dah rasa pi klinik.. mmg fasa demam ke mcm mana?😅

Ank sy bru baik demam. Lps demam terus naik ruam² merah kt bdn. Masa dmm hnya lapkam bdn n pelipat ngn air asam jawa. Tido x pakai bju n kerapkan mandi. Alhamdulillah. 3 ari je dmm

klu ank demam, try ramas daun bunga raya dalam air.. ramas sampai keluar lendirnya.. lps tu sapu kat kepala anak.. dan badannya dan celah ketiak.. inshaaAllah akn turun suhunya..

Ank saya pun sama batuk selsema x hilng2 sampai x boleh cucuk 5 bulan ni dah 6 bulan patut cucuk untuk 5 bulan sekali pun kena tunda lg sbb batuk x hilg lg mcm mcm cara dah buat

anak sy pun dmm, selsema batuk..dmm on off.. pergi hospital baru ok doktor bagi ubat syrup..sebelum ni g klinik swasta pn xjalan. memang kena g hospital baru okay.

Try bawa pegi jumpa doktor. Boleh jadi mungkin demam campak or penyakit lain. Kalau demam on off berpanjangan itu tak normal. Baby baru 6 bulan jgn tunggu lama2

anak sy KLU nk berubah bulan mesti demam .sy ikhtiar dgn cfrub dan bathlemon jer.... berminat blh whatsapp intan http://www.wasap.my/60138758332/balmtasneem

anak sy mcm ni la, tup tup tumbuh gigi ngam ngam lagi 3 hari nk masuk 6 bulan. InshaAllah xda pape tu, just jaga beware sbb demam panas bimbang juga