6 minggu

Salam..ad x kt sini kandungan bru 6 minggu.. tp perut da besar...da mcm 4 bln da? Normal ke??

5 Balas

perut start akn nmpk 4bulan keats, kdg2 5bulan...klu 1st trimester dh nmpk, kbanyakn angin dlm badan...itu ap yg sy tya pda Dr kt KK...sbb ibu2 kna rajin mmbca...dlm apps ni, bila kita buka tiap hri, dia akn tnjuk saiz baby or janin kita...klu 7-8w sgt la kcik saiz janin...sdgkn 18w pun bru bsar bawang besar...

6 minggu baby baru 1 cm lebih.. sebab saya pernah scan time 6 minggu due to bleeding. Better awak check kt hospital.. takut ada benda lain.. sbb time saya buat check up, ada akak ni perut besar sbb ada cyst.

Sy pun mcm tu. Tp sy fikir maybe perut sy dh mmg sedia buncit before preggy pun. Skrg bru nk masuk week 7 tp dh macam nak masuk 4 bulan perut 😂

M b your belly bloated

Kadang angin tu