Boleh teruskan berpuasa ke?

Salam uolsss.. nak tanya, boleh ke kita teruskan berpuasa tapi perut dah berbunyi2 and asik rasa nak muntah. padahal baru pukul 10 pagi? sahur tadi dah makan kurma, makan nasi goreng semangkuk, minum air masak, tapi perut dah rasa lapar. saya sekarang dah masuk 16 minggu. minta pandangan 🥹🙏🏻

3 Balas

Berbuka saja sis..selalu first day mmg mmpu nk paksa bertahan…masuk puasa kedua dan ketiga nnti dah jadi lembik perut terus sakit kejang terus…cerita dr pengalaman sendiri tahun lepas..berjaya habiskan puasa juga pertama dan kedua masuk hari ketiga perut dah xleh terima sakit terus kejang…tahu2 baby dah stop heartbeat..masa tu dalam 12weeks😔tahun ni sy lebih berjaga2 amik langkah awal..takpelah kalau orang kata sy mengada pon xpuasa..janji sy xmenyesal lagi kalau kejadian berulang😔puasa boleh ganti..Allah Maha Mengetahui🤲

1y ago

Samalah kite sis..sy pon kena cuci 4hari sebelum raya tahun lepas..tapi itu kandungan kedua sy dah sis..kira dah 2x sy keguguran dan 2x jugak jena dnc…jadi tahun ni dpt rezeki mengandung lg..sy cuba xnk keras hati nk berpuasa jugak…Allah tu tahu niat kita…kesian sy tgok sis ckp nk muntah lapar semua tu..sy dpt bayangkan sebab melalui situasi yg sama..

smlm sye dgr vid Dr imelda pun ada ckp klo rasa dah nk muntah2 tu berbuka je ..

x larat boleh buka. jgn pksa diri. puasa takat yg mampu je.