Petua ruam baby

Salam.. tumpang tanya.. ada ubat tradisional tak hilangkan ruam macam ni? Dah try beli lotion dkt farmasi tapi dari merah2 terus jadi macam whitehead.. mama baba yang risau tengok muka dgn kepala anak macam ni.. menjadi2 naik.. bantu bagi petua kalau ada.. thnkss

Petua ruam baby
7 Balas

Beli products baby, brg mandian hingga ke lotion baby semua yg ade tulis "hypoallergenic" n "fragrance free". Ini dr pakar yg suggest. Cth lotion aveeno baby dgn shmpoo cetaphill baby ank sy guna. Ade juga brand lain blh Google. Elakkan guna bahan traditional. Ank sy smpi kena yeast infections sebb guna cara traditional. Kesan parut infections ada sampai skrg 😭.

3y ago

Same gn saye, gune aveeno night cream & sabun mandi cetaphill.. Alhamdulillah dah pulih ruam..ni ezcema ni.. Saye pnh bawa ke pakar knak2, dia de bgthu..

Anak saya pernah kat kepala dan muka. Doktor suggest suruh mandi guna sabun yg medical. Ikut la apa2 jenama... sy guna Sebamed.

anak saya penah kena cmni jgk sis. saya guna produk cetaphill....alhamdulillah ok dh skrg.

cuba guna minyak jerslin. tak bahaya UTK baby. kandungan dia pun dari minyak tumbuhan

anak sy guna viprolabs. alhamdulillah cepat baik

baby sy jdi jgak..tapi takbnyak..dan jdi kejap ja

sy gune mandian youbaby..alhamdulillah