sakit

salam... sye nak tanye.. ade x ibu2 yg mengalami buasir yg teruk mase mengandung... boleh bg tau x cane nak buat...

79 Balas

Saya ada kena buasir mase pregnant 3bulan dan lambat nak baik. Sy pegi klinik doctor bg ubat sapu dgn makan jugak insert. Kena byk minum air byk2 minum air buah pagi dan mlm. Lps tu sis kena makan makanan yg tak pedas sgt. Lps tu kena kerap cuci dan kering kan area buasir tu. Jgn pakai seluar dlm ketat2. Jgn kepit atau duduk terlalu lama. Insyallah nnt ok. Janji makanan kena jaga dgn minum air suam n jus kerap. So senang membuang.

5y ago

tq fr sharing . tula.. sbb masa preggy nie sy suka giler makan makanan yg pedas. xpedas xleh. sy org pntai timur.. bole kata xgemar pedas sangat, n sy mmg dah kurang mkn pedas sejak tahu ada buasir n buang air besar berdarah. Ada amalkan 2 jenis ubat. Alhamdulillah menjadi. tp stop dlu sbb pregnant kan.. So rasanya dia jd balik sebab terlalu kuat makan pedas. sampaikan nasi lemak utara, nasi lemak selatan tuu mmg sy bole makan.. mmg xkuar air mata pn. dlu kalo makan pedas skit jer pn air mata da mencurah2.