period irregular tapi pregnant

salam sya nak tanya. sya period xregular dan sya pjj dgn suami. last period 17/10. alhamdullilah minggu lepas cek double line. ikut dr patut nya saya 8 week da pregnant dari last tarikh period. tapi saya xbersama suami bulan 10. last bersama 17-27/11. jadi bila scan dr ckp kandungan saya mungkin x jadi. sb kecil xsama mcm 8 minggu. jadi saya da explain dkt dr yg saya pjj dan last bersama bulan 11. ada x mommy2 dkt sini yg ada mslh mcm saya? sedih bila dr ckp kandungan mungkin xjadi. saya harap tu semua xbetul. kalau kira dari last bersama suami mungkin kandungan dlm 3-4 minggu dari tarikh skrg #firstbaby #bantusharing #1stimemom #mommybuntu

2 Balas

Bagi sy normal sbb period sy regular cuma kejap awal kejap lambat. Waktu subur pun kelaut. Last period 11/9 tp pregnant dlm bulan 11 camtu. So ada gap sebulan lebih tak period dan pregnant.

insha Allah sis doa dan tunggu lg 2-4 weeks lg...sy pon irregular period ikut lmp sy dah 11 weeks tp scan baru 9 week..semoga ada rezeki untuk sis..