Pregnant 21weeks

Salam sy nak tanya mommy2 semua normal ke kalau time tidur peha sebelah kiri sentiasa kebas time tidur? sampai nak tidur pun xlena

2 Balas

Normal tp kebas2 ni tanda kurang kalsium. Ambil susu yg tinggi kalsium. Ibu mengandung perlukan 1000mg kalsium sehari . X kisah awk minum mana2 susu,tgk kandungan kalsium dulu. Kalau masih rasa kebas jgk, sye cadangkan, ambil supplement tambahan utk kalsium. Boleh minta kt klinik atau beli. Mcm sye, dah third trimester ni, sye ambil shaklee ostematrix 3 tablet sehari dan bnykkn minum susu. Alhamdulillah x kebas dahh 😁

5y ago

Sye minum hi goat. Enfamama pun ok. Tinggi kalsium. Tp sye xleh masuk. Rse mual 😅

normal sis..Sis kne ltk tggi sikit n sapu2 ubt pnas tiap2 mlm..Pastu mnum susu..