First mom : patut ke pac dah ke?

Salam sy hari ni 39w2d., nk tnye start dri mlm smlm prut sy dh rse mcm cramp memulas. Then spnjg hri ni rse mcm nk membuang. (Sy cnfuse skit sbb sy mmg tgh sembelit susah nk buang skrg) Rse cramp / memulas tu ke rse contraction? Sbb bfore ni contraction tkde rse sakit pun . Lps tu hari ni rse skit tulang blkg & rse sakit skit yg bawah. Ni tanda sy bkal bersalin dlm esk lusa ke? Ke lme lg ya? Sbb klu bukan nk bersalin, sy rse mcm nk tggu lusa je ,ad checkup kk. Last week selasa pnye checkup ad bgtau dr dh psl cntraction tk sakit tu smua ad cek bukaan tpi bukaan mse tu skit je. Muat hujung jari je blm 1cm. 😅 Maaf le sy tk tau rse contrction tu mcm mne . So far pn tkde pcah ktumban. Turun lendir+darah. Sesiapa ad pengalaman yg sama?

3 Balas

kalau rasa nak mbuang tp xde itupun salah satu tanda nak bersalin. nak bersalin ni, dia rasa cm nak mbuang. rasa benda tu ada nak kuar tp susah. then akan ada rasa sakit2 cm puan mention tu. sy aritu kena sakit contraction. lepastu rasa cm nak mbuang. sy nak pergi toilet tp nurse tak bagi. risau terberanak kat toilet. rasa sakit contraction cm sakit period pain. tak boleh bincang sakit dia 🤭. sy pergi hosp.. serah diri sbb xde turun tanda. rasa sakit contraction sbb kena drip induce.

3mo ago

kalau 5mnit skali pon awk dah leh g pac sbb awk 1st mom....

contraction nk bersalin ni awk akan rasa tegang je perut awk...alih kedudukan pon dia xhilang....dan awk kira tau dlm 5mnit ada x keras tu dtg dlm 3x...kalau dah 3x dlm 5mnit dah blh dah g hospital tu awk...

3mo ago

sorry lmbat. sis ya sy. kul 4 pagi sy buat posting ni sy trus g pac sis, pg 2cm dh. rezeki sy dpt brslin hari sme, ptg kul 6: 10 baby slmt lahir 😄

Dah bersalin ke awak?

3mo ago

dah sis. kul 4 pagi sy buat posting ni sy trus g pac sis, pg 2cm dh. rezeki sy dpt brslin hari sme, ptg kul 6: 10 baby slmt lahir 😄