Jerawat badan ?

Salam sy first mom tgh pregnant skrg 23weeks . Sejak 20w sy mudah panas dan cepat berpeluh(macam mandi) . Setiap kali berpeluh sy akan mandi sbb xselesa . Tp belakang badan sy jadi naik biji2 mcm jerawat tp xboleh picit sbb bukan jerawat . Now makin merebak ke bhgian celah dada . Sy buntu dan xsuka apatah lagi selesa , boleh suggest mcm mana nak atasi bg yg berpengalaman ? Dh cakap dkt doc tp doc ckp normal dan xberani nk bg ubat sbb takut effect dkt baby

2 Balas

saya sejak ngandung amalkan mandian baby sensitif sbb hritu saya naik alahan gatal tpi alhamdulillah skrg dh okey tpi kene mandi mandian baby lah

mungkin skin tag atau kutil. saya masa pregnant pun kena. leher paling banyak. tapi lepas bersalin dah kurang.