kandungan

Salam sy dh 34w ..nk tnya mgu ke bpe ea standart ibu2 bersalin.sbb zaman skrg ibu bersalin awal dr due..sy rsau sbb ank 1st n xda pglaman.apakah tnda2 bile nk bersalin tu ea..

18 Balas

Saya anak first juga, nak masuk 39week...tapi blm ada tnd2 nk beranak lagi.Sama2 lh Kita bdoa semoga semua nya dipermudahkan buat kita.Saya Tak ada rasa risau... perasaan lebih kepada teruja, maklum lah anak ptama..kalau takut fikir ttg sakit beranak, semua perempuan beranak akan lalui bnd yg sama ...jadi kena bdoa banyak2 semoga dipermudahkan segala urusan Kita.

4y ago

Kurang sikit debor bila baca comment sis ni. Terima kasih ☺️

Sy anak first 37weeks lahir.. sakit semcm kena cucuk2 jarum dkt Rahim. Dkt hospital baru ketuban pecah. 2nd bby lahir 36week.. waktu Siang tkde tanda2 pun.. terbangun t mlm Rasa nak kencing.. ketuban dah pecah then baru la sakit contraction dtg gila² 😂😂..

sy baby 1st gak.. 37w3d pn takde tanda lg.. tak sure tanda2 bersalin tu mcmna.. selalu perut mengeras je.. n suami perasan perut dh ke bawah.. kalau duduk lg nmpk ketara perut melayut..

sy bersalin anak 1st pd minggu 39 4 hari. tanda2 sakit perut contraction jer, takda turun darah lendir. sampai hospital doktor pecahkan ketuban.

Xde yg standard sis.. Ada yg cepat bersalin ada yg lambat.. Sbb tu ada yg lahir premature.. Ada yg overdue.. X kira anak 1st ke 2nd ke 3rd ke...

Anak first 39w 1d.. Xde tanda ape2 pn cume sakit perut je.. Makin lame makin kerap.. Sakit cam sgugut teruk sgt..

Full term 37 minggu.. Kalau lahir bawah 37 minggu baby dikira sebagai premature.

4y ago

Aminnnn. Sy skrg pun dah 34 mggu 2 hari. Dah 2 hari cirit birit. Mmg harap sgt baby lepas keluar 37 mggu. Tq puan 😊

Anak first..tnda lendir yg byk slama 3 hri..lpas tu kluar lndir tmbah drhh

Sy dh 36w1d tp blm da tnda,bby aktif je ha mcm tk nk keluar lg je😂

4y ago

Kan tak saba nak dia lahir😁

Klu sy sume overdue... baby x nk kuar awl😁😁