Baby Kicking

Salam, sy dah masuk 29weeks, tadi scan kat KK doktor cakap baby besar lebih seminggu. Kepala dah kat bawah, tak tutup laluan. Dalam seminggu ni sy tak dpt nak mengiring ke kiri dah rasa sakit di rusuk kiri, doktor ckp tadi sebab kaki baby belah kiri sy dan dia menendang betul2 bawah rusuk. Mcm mana nak hilang sakit ni atau mmg mcm ni je? ?

6 Balas

Sama saya sis ..sakit juga bhgian kiri ats..tmbh kalau perut terlajak kenyg lagi rasa cekang kt stu.. sy pun baru scan smlm 29 weeks . Baby ok , uri dah kt ats , cuma dktr ckp air ketuban je mcm bnyk skit ..18..risau pulak ..smlm jgk mnum air gula hope xda apa2 la .😂

Sama la kita. Baby suka sebelah kiri. Kaki suka tendang kt rusuk kiri. Sampai senak dibuatnya. Kdng2 tgh drive kereta pun dia buat gymnastic dlm perut duk tendang tulang rusuk. 😅

4y ago

Tu laa tak tahan sangat dah sakit mcm patah je hahahah ni td ayah dia tegur suruh alih kaki terus senyap pastu takde dah menendang kat rusuk.

Xleh wat ape sis 😂.. kena redha aje lah dia nak tendang situ..

4y ago

Sy kalau dah tido dah tak rasa ape dah. Esok nya suami cite dia duk main dgn baby dlm perut kemain menendang, kita dah tido keras dah tak rasa apa dah haha

Haah sis. Tk boleh nk buat ape, dulu saya slalu kena mcm tu

Sy pn sma . Baby suka tendang dekat tulang rusuk je . 😅

Sama macam sy. Bila dia mengeras allahu sakit sgt.