tak tahu dah makan mentah

Salam, sy baru pregnant 4w. Saya baru sedar , sebelum saya tahu sy mengandung, saya ada termakan sushi telur ikan mentah 1pc & ada makan sambal gesek (ikan bilis mentah) tapi masinh2 kuantiti yang sikit. Takpe ke😔 risau la bila tiba-tiba baca takut jangkitan. Kut2 ade pernah termakan mcm saya dan baby keluar baik2 saja ?

1 Balas

Tidak mengapa, saya pun mengidam sushi dulu. Cuma jangan banyak sahaja dan jangan lupa sentiasa ambil asid folic ataupun obimin.