4 weeks 1 day

halo ibu2... kemarin sy termakan salmon mentah tapi yang ada nasi dan telur. tapi tidak banyak. Ini kehamilan saya yang pertama dan saya tidak tahu yang makan salmon mentah berisiko. apa perlu saya buat ya?? #firstbaby #firstmom #ingintahu

3 Balas

saranan sy,bila tau je hamil,banyakkan membaca berkaitan dgn pemakanan yg sihat utk ibu hamil.sushi salah satu makanan yg perlu dielakkan.semoga semua baik² saja

hi sis. mcm mana dah? ada kesan apa2 tak? sy pun termakan salmon mentah smlm. smpi hari ni risau sangat. serius xtau 😭😭😝

1y ago

syukurlah sis. bole ja mkn sushi tp jgn mkn yg mentah. sy dah trauma nak mkn yg mentah. so far xda sakit2. badan ok. tp risau la sbb baru tau kita xbole mkn salmon mentah

Tak apa kalau dh termakan 😄 Lepas ni elakkan yg mentah je

2y ago

Terima kasih ibu responnya :)